Tenis in Pitesti

Sportul alb, sportul care era accesibil în istorie doar unei clase sociale privilegiate este accesibil astazi tuturor. Poate fi practicat de copii sau adulţi pentru agrement, sănătate sau performanţă. Este un sport frumos pentru că nu lasă loc de interpretări, implică disciplina si respect.

Complexul sportiv Comesad pune la dispoziţia celor pasionaţi 3 terenuri de tenis. În perioada rece a anului vă puteti bucura de  serviciul Indoor Tennis. Balonul presostatic face posibilă utilizarea necondiţionată a terenurilor, având un confort termic optim.

Galerie


Tenis in Pitesti

1.Copilăria şi performanţa.

Practicarea sportului de catre copii este benefică pentru că favorizeaza constructia osoasă, permite o bună dezvoltare a inimii, plamânilor şi muşchilor.

Pe lângă toate acestea, tenisul îi va solicita prichindelului tău foarte multă concentrare şi atenţie, iar dacă acest sport se potriveşte temperamentului lui, alegerea e ca si facută.Tenisul dezvoltă supleţea şi coordonarea mişcărilor, fiind un sport individual care dezvoltă simţul tactic şi solidaritatea.

Aptitudinile pe care tenisul le dezvoltă sunt nenumărate: viteza, forţa, rezistenţa, în toate formele ei de manifestare (viteza de reacţie, execuţie, repetiţie), capacitatea de orientare în spaţiu şi timp, capacitatea de reacţie, de percepere a ritmului, de echilibru etc. Echipamentul pentru tenis constă in racheta si minge.

Copilul tau mai are nevoie si de încaltari comode, pe măsura lui, si, dacă este cazul, de genunchiere şi cotiere.

Atenţie! O importanţă foarte mare trebuie să acorzi alimentaţiei copilului tău. Carbohidratii sunt cei care alimentează corpul cu energie, factor esenţial pentru un jucător de tenis.

Află mai multe informaţii stând de vorbă cu unul dintre instructorii noştri.

2.Echipament performant

Avand in vedere ca tenisul este un joc de precizie si abilitate, echipamentul de tenis pe care il folosesti are un impact enorm asupra directiei mingii. In mod similar cu alte sporturi si activitati de fitness, daca vrei sa fii bun la tenis sau alte sporturi cu racheta, trebuie sa ai un echipament de tenis si o imbracaminte care sa se potriveasca jocului tau.

Ţinuta trebuie să fie confortabilă, nu prea largă, grea sau strânsă, astfel încât miscările să se poată realiza cu lejeritate. Există materiale care lasă pielea să respire având inclusă şi protecţie UV.

Incălţămintea se recomandă a fi achiziţionată de la un retailer de tenis, trebuie să se simtă uşoară şi confortabilă. Din moment ce tenisul este un joc ce implica multa miscare laterala, talpile pantofilor de tenis ar trebui sa fie mai largi decat cele ale adidasilor, pentru a preveni entorsele

Rachetele au o clasificare strictă: începător, intermediar, avansat, ce reprezinta indicatori utili, dar unii incepatorii s-ar putea sa fie mai fericiti cu o racheta de intermediari. O racheta pentru incepatori tinde sa fie foarte puternica, iar unui incepator puternic, atletic ar putea sa ii fie greu sa o controleze. Va trebui sa stii, de asemenea, dimensiunea manerelor, acestea avand diferite circumferinte pentru diferite dimensiuni ale mainilor.

Află mai multe informaţii stând de vorbă cu unul dintre instructorii noştri.

3.Hobby sau socializare

Jocul de tenis se evidentiaza prin eleganta, spectaculozitate si frumusete.

Venind la teren ai sanse sa cunosti persoane cam de acelasi nivel de joc cu al tau si chiar antrenorul tau iti poate face cunostiinta cu unul.

Jucand tenis “de placere” te poti destinde in aer liber, sau nu(iarna), impreuna cu prietenii sau un sparring partner.

Terenul de tenis este totodata un cadru excelent de intalnire informala cu partenerii de afaceri, colegii de munca sau angajatii.

Jocul de tenis este unul simplu dar foarte complex, tot timpul o sa inveti lucruri noi si o sa iti finisezi cunostintele deja acumulate.

Sfaturi utile:tenisul nu este recomandat daca suferi de una din urmatoarele afectiuni hepatice, reumatismale, renale, cardiatice, epileptice. Fa o scurta incalzire si nu incepe sa joci direct de pe linia de baza a terenului .Hidrateazate si ia doua-trei pauze in timpul unei ore . Asculta-l pe cel cu care joci, cu atat mai mult daca este antrenor

Află mai multe informaţii stând de vorbă cu unul dintre instructorii noştri.

4. Cursuri începători.

Fie ca vrei sa joci tenis de placere, pentru a-ti mentine conditia fizica si sanatatea sau sa faci performanta, primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa joci tenis corect. Cursurile de initiere se adreseaza oamenilor de toate varstele si pot dura mai mult sau mai putin, in functie de capacitatea fiecarui elev.

In cadrul cursurilor de initiere se acorda o atentie deosebita corectitudinii loviturii.

După prima lecţie de tenis toată lume se aşteaptă să poată juca cot la cot cu Ilie Năstase. Scopul pprincipal al primelor lecţii este să te inveţe să ţii corect racheta, să faci mişcările corecte ale loviturilor, să te poziţionezi corect faţă de minge şi să afli zona de contact optimă dintre rachetă sau minge.

Este foarte importantă o comunicare permannentă cu instructorul deoarcee acesta poate aprecia cel mai bine evoluţia, paşii care urmează a fi făcuţi, poate corecta eventualele mişcări care pot afecta integritatea fizică.

Regulile de bază în orice fel de mişcare: înainte de antrenemant nus e recomandă o masă copioasă, iar hidratarea ste foarte importantă în timpul antrenamentului.

Află mai multe informaţii stând de vorbă cu unul dintre instructorii noştri.


Pentru cei care indragesc acest sport, pentru cei care doresc sa se perfectioneze sau de ce nu, sa faca performanta, clubul nostru va pune la dispozitie experienta si indemanarea a celor trei instructori. Sunt zeci de beneficii ale acestui sport, pe langa eleganta practicarii lui. Dar pentru a va pastra sanatatea si pentru a va imbunatatii performantele, acesat trebuie practicat corect, supravegheat si indrumat inca de la primele lectii. Rabdarea si dibacia profesorilor este meritul si emblema lor, noi doar va punem la dispozitie suprafete optime de joc, conditii si dotari la standarde inalte.

  • Este curat, ceea ce pentru mine înseamnă mult. Contează să văd întreţinut locul. Vreau să fie ca la mine acasă. Am văzut că băile se igienizează după fiecare grupă, este importantă menţinerea încăperilor mai ales ca vine multă lume.–Alina Popescu, 35 ani, manager - Milky Way Inc.

  • Mi se pare că este un mediu care stimulează! Instructorul de la grupă mă pune la treabă când rămân în urmă. Când am fost lipsit de energie, m-a simțit și am ramas în program. E super tare sa tragi în grup, mi se pare că te indemni unul cu celălalt.–Silviu Piscupescu, 33 ani, lead singer - "STICKS"

  • După o zi la birou chiar reuşesc să ma relaxez, iar şedinţa de masaj de după, este extraordinară. Am reuşit chiar să-mi fac prieteni, grupa mea de kangoo este super!!–Diana Dinoci, 45 ani, manager - Restaurant Pițescu

  • Am auzit de terenurile de tenis din Complex de la nişte prieteni. Nici nu ştiam să ţin bine racheta în mână. Am învăţat repede, am şi avut instructor ok. Nu întotdeuana am cu cine să mă duc dar mi-am găsit acolo coechiperi.–Marius Titus, 25 ani, student - Universitatea Pitesti

  • Condiţiile de la terenul de tenis sunt super. Se poate juca şi iarna, temperatura de la balon este bună, şi am unde să-mi las şi maşina. Instructorii sunt foarte de treabă, mi-am gasit și partener aici.–Dan Niculae, 45 ani, bucatar șef - Casa din Teilor