TAE B0 – ECHILIBRU, RITM SI VOIE BUNA

Posted by:

Tae Bo – varianta de fitness practicata deja de cateva decenii bune. A fost “inventat” de Billy Blanks in anul 1975. Ce este Tae Bo? (Total Awareness Excellent Body Obedience) Un complex de exercitii, arte martiale, kickboxing si dans aerobic, sunt doar cateva dintre sporturile inlcuse,  pentru a va face o idee despre ritmul impus de acest sport.

Dar haideti sa incepem cu inceputurile. Cine este Billy Blanks? .Un copil nascut in SUA intr-o familie numeroasa si saraca. Povestea lui parca ar fi fost scrisa de un scenarist inspirat. El era al patrulea copil dintr-un numar de 15 frati. Billy a avut ghinionul sa se nasca cu o anomalie la sold iar mai tarziu sa sufere si de dislexie.

Billy iubea filmele cu Bruce Lee (ca orice baietel de varsta lui) si incerca sa-i imite miscarile nu doar in fata televizorului ci si in sala de antrenament, deoarece, in ciuda problemelor der sanatate, el s-a inscris la cursuri de karate, practicand in acelasi timp si Tae Kwon Do. Decizie inspirata pentru el si familia familia lui deoarece in cativa ani problemele lui de sanatate s-au remediat.

Tae Bo a prins ceva din forma actuala prin 1976 cand Billy a scotocit dupa o modalitate de a imbina miscari din arte martiale, box si elemente de aerobic menite sa acopere anumite grupe de muschi pentru un antrenament eficient.

La inceputurile anilor 90, Tae Bo atinge un alt nivel, datorita tehnologiei. O multime de oameni au intrat in “contact” cu acest sport prin intermediul casetelor video care le permiteau sa lucreze acasa, in fata televizorului.

Ce avanatje ne ofera Tae Bo?

Tae Bo este un antrenament de mare impact dar cu avantaje evidente nu doar pentru fizic cat si pentru starea de spirit.

  • pierderea unor kilograne intr-un timp relativ scurt
  • exercitiile Tae Bo cresc ritmul cardiac si intr-un interval de antrenament de 15 minute se por arde  150 de calorii.
  • stimuleaza regenerarea teusturilor
  • creste tonusul sistemului imunitar
  • mentine tineretea
  • este “eliberator” de stres. Dupa antrenament ai o stare de bine si chef de viateste un sport specatculos, un mix inspirat de multe alte sporturi care are grija sa solcite fiecare grupa musculara

Cum se desfasoara antrenamentele de Tae Bo?

La foc continuu si sustinut. Toate exercitiile trebuie executate intr-un ritm alert si in forta. O sedinta de Tae Bo dureaza aproximativ 50 de minute, timp in care “dai tot ce poti”, transpiri si te vei simti foarte puternica.

Exista si restrictii. Chiar daca ti se pare extrem de simplu privind un DVD care prezinta exercitii de Tae Bo, programul presupune o oarecare pregatire fizica si o supraveghere atenta. Un corp neantrenat, “ruginit” din cauza lipsei de miscare poate intampina probleme atunci cand intra in contact direct si fara pregatire cu acest sport.

La Compex Sportiv Comesad avem grupa pentru Tae Bo, avem si un program pentru toate nivelurile. Vino la sala, facem incalzire si apoi ii dam bataie…pe rim alert si cu miscari dintre cele mai antrenante.

0

About the Author:

  Related Posts

Add a Comment