Sportul si sanatatea merg mana in mana

Posted by:

Sportul este deosebit de benefic pentru santate, frumuseste dar si pentru buna functionare a creierului. Nu o spunem noi, o spun medicii, cercatatorii, experienta si stiinta.

De ce este atat de necesar sportul pentru mentinerea tineretii si cum actioneaza asupra organismului?

Chiar daca vom intocmi o lista conistenta despre cat de benefic este sportul pentru sanatatea nu este suficient pentru a convinge o persoana sa-si ia echipamentul si sa vina la sala. Este nevoie ca acea persoana sa inteleaga intocmai efectele benefice si rezultatele de neconstestat.

Hai sa intelegem!

Sportul ne mentine tineri Miscarea in general si cea care ne activeaza mai multe grupe de muschi in special  ne ajuta sa ne mentinem tineri.  Cand stam, in picioare sau pe scaun grupele de muschi inactive sunt private de o circulatie sanguina corespunzatoare. Muschii nostri au vase capilare ce stau inchise atunci cand muschiul nu este folosit. Iar daca aceasta inactivitate se prelungeste pe o perioada mai mare, zonele neactivate se atrofiaza.

Abdomenul este si el afectat. Incep sa apara colaceii si aripioarele, mai ales atunci cand munca de birou este insotita de un “rontait” excesiv de dulciuri. In zonele in care muschiul se atrofiaza isi face loc tesutul adipos, pielea isi pierde tonusul si elasticitatea, se rideaza, se cuteaza. Stiai ca pielea este ultimul organ unde ajung nutrientii, vitaminele si mineralele din sange? Cea mai usoara carenta nutritionala afecteaza pielea, iar lispa sportului ne priveaza oragnsimuld e o cantitate benefica de oxigen. Oamenii care fac msicare au mai mult sange care este depozitat in splina si ficat de aceea ei beneficiaza de o mai buna irigare a muschilor cand incepe miscarea. De aceea o persoana neantrenata care exagereaza in intensitatea antrenamentelor simte o durere puternica in abdomen, in partea stanga sau dreapta care ii taie respiratia.

Sportul ajuta la eliberarea unor hormoni si substante care inhiba procesul de imbatranire.  

Miscarea ajuta la o mai buna functionare a creierului, astfel incat celulele cerebrale sunt mai bine hranite si oxigenate. Miscarea inhiba si imbatranirea acestor celule, astfel incat neuronii nu mai mor la fel de repede ca in cazul unei persoane sedentare. Sportul scurteaza perioada de regenerare a neuronilor, astfel incat, persoanele care fac sport, au o stil de viata activ, un regim alimentar echilibrat se pot lauda cu capacitati intelectuale deosebite.

Sanatatea, buna functionare a organismului, un psihic echilibrat…toate acestea stau in mainile tale.

Alege sa faci miscare, vino la sala.

 

0

About the Author:

  Related Posts

Add a Comment