MISCAREA ESTE ESENTIALA PENTRU A COMBATE BOLILE VENOASE

Posted by:

Sa faci miscare este esential. Pentru sanatate, pentru buna dispozitie pentru aspectul tau fizic. Atunci cand ai sau efectiv alegi sa ai un regim de viata static, o alimentatie bazata in special pe alimente de genul fast food, bauturi carbogazoase si dulciuri nu trebuie sa te miri cand corpul tau incepe sa ia forme nedorite, inima ta nu mai bate in ritm normal si respiratia te pune pe ganduri.

In afara de toate acestea, lipsa miscarii poate afecta si venele. CE sunt acestea? Sunt vasele de sange care intorc spre inima sangele folosit din periferii ca sa fie reincarcat cu oxigen. In ce se transforma suferinta acestor vase? Varice, tromboflebite, hemoroizi, celulita.

Varicele reprezinta cea mai frecventa actiune a venelor. Ca sa intelegeti, imaginati-va cum niste vase de sange mai mari devin si mai mari, iar vasele mici devin reticulare, acea forma neregulata.

In afara de aspectul inestetic, varicele iti ingreuneaza efectiv existenta. Simti oboseala, senzatie de greuatte si chiar durere. Cel mai des se localizeaza la nivelul membrelor inferioare, gambe si coapse. Nu eliminam si alte cauze de ordin emdical dar si lipsa miscarii sau daca stai foarte mult in picioare, sau in perioada de sarcina. Cea mai buna preventie este exercitiul fizic regulat, o greutate normala si o alimentatie sanatoasa.

Lipsa miscarii duce inclusiv la aparitia tromboflebitelor, adica coagulari intravasculare (tromboze) la nivelul venelor, insotite de reactii inflamatorii ale peretelui venos (flebita).

Si celulita se iinstaleaza comod in lipsa miscarii, dar si a unei alimentatii grase. Ce este celulita? O reactie inflamatorie a celuleor situate sub epiderma. De aceea doare atunci cand presezi pielea. Circulatia venoasa este incorecta, si din acesata cauza in spatele pielii are loc o asa numita staza, sangele si limfa “baltesc” iar pielea nu mai este hranita normal.

Ce se poate face?

Nimic nu este ireversibil, dar este nevoie de vointa si munca pentru a avea o sanatate de fier si un trup de invidiat. Alege un program la sala de sport, daca te simti coplesita, orienteaza-te spre un antrenor personal. El va sti sa te motiveze sa-ti induca acea stare necesara pentru a lupta impotriva comoditatii.

Vino!

 

 

 

 

0

About the Author:

  Related Posts

Add a Comment