GREUTATEA TA VARIAZA?

Posted by:

 

Organismul nostru reactioneaza diferit la diferite situatii la stres, la mediu in general. Ritmul zilnic, schimbarile de program sau de alimentatie fara o coerenta stabilita si de ce nu, sanatoasa pot avea consecinte asupra sanatatii tale.

Variatiile de greutate, intentionate sau nu, nu sunt indicate. Pana si in cazurile de obezitate slabirea se recomanda gradat, cu un control amanuntit asupra alimentatiei la care se adauga un program de fitness.

Sa le luam pe rand.

Slabirea brusca

Daca in decurs de 6-12 luni ai pierdut cel putin 5% din masa corporala fara a fi schimbat nimic in regimul de alimentatie trebuie sa te opresti putin din tot ce faci si sa te ocupi de tine.

Poate fi un semn de Hipertiroidie, afectiune ce indica un exces de hormoni tiroidieni. Acestia intensifica activitatea majoritatii organelor si tesutului organsimului, ceea ce inseamna ca organismul arde mai multe calorii fara sa absoarba toate substantele nutritive de care tu ai nevoie

Stres si anxietate. La acest capitol sunt multe de discutat. Stresul, nu degeaba numit si boala secolului este ca un dusman invizibil care te ataca atat fizic cat si psihic ducand la depresie si stari pe care nici macar tu nu ti le poti explica. Acesti factori te pot “subtia” subit.

Deshidratare putrenica. Pentru ca organismul tau s afie intr-un echilibru trebuie sa fii hidratat, in permanenta corespunzator. Deshidratrea poate surveni in urma diareei cronice sau pur si simplu deoarece tu insuti neglijezi acest aspect.

Ingrasare brusca

Hipotiroidie. O insuficienta a hormonilor tiroidinei care incetinesc metabolismul.

Boli ale rinichilor. Acestea pot duce la o ingrasare accentuata din cauza retentiei de apa.

Menopauza. Din cauza schimbarilor hormonale bruste organismul poare recationa si in acest fel.

Sindromul Cushing. Un exces de cortizol care duce la crestrerea in greutate.

Un alt factor, tabu as spune este sedentarismul, o alimentatie nesanatoasa, fast food in exces, foarte multe zaharuri, la care se adauga o lispa a miscarii.

Alege msicarea, te va echilibra, iti va da energie iti pune organismul la teaba. Vino la sala!

 

0

About the Author:

  Related Posts

Add a Comment