Esti pe drumul cel bun. Nu renunta!

Posted by:

Psihologii spun ca atunci cand vrei sa faci o schimbare in viata ta cu siguranta te afli intr-una dintre cele 5 etape:

  • pre-contemplare
  • contemplare
  • pregatire
  • actiune
  • mentinere

Chiar daca te afli in etapa de actiune, chiar daca ai inceput un regim alimentar extrem de sanatos si echilibrat, exista un mic detaliu care ar putea sa te dea inapoi: lipsa unor rezultate rapide, vizibile, imediate.

Aceste tipuri de rezultate aduc de la sine motivatia pentru drumul pe care l-ai inceput. 80% dintre persoanele care incep un program sanatos cu tot ce implica acesta, renunta in mai putin de o luna tocmai din cauza rezultatelor intraziate.

Care este adevarul?

Cu siguranta rezultate exista, insa tu nu iti dai seama tocmai din cauza ca esti extrem de atent la fiecare milimetru. Inainte sa incepi un regim alimentar si un program activ la sala, iti sugeram sa iti cumperi un cantar care sa masoare pe langa greutate si compozitia corporala (procentul de masa musculara si cel de grasime). Multe persoane spun ca masa musculara cantareste mai mult decat grasimea. Un kilogram este pana la urma tot un kilogram, diferenta o face densitatea tesutului muscular comparativ cu cel adipos.

Masa musculara este cu 18% mai densa decat grasimea. Fiecare kilogram de grasime inmagazineaza 3500 de calorii care asteapta sa fie folosite, deci daca vei consuma aceste calorii vei pierde un kilogram. Poti alege sa creezi un deficit caloric de 3500 calorii pe saptamana, asta inseamnand un kilogram pierdut, sau poti alege sa cresti masa musculara astfel incat sa consume cele 3500 de calorii mai rapid.

Mai este o varianta agreata de cei care combina sportul cu regimul alimentar si este una dintre cele mai eficiente metode de a slabi.

Daca reusesti sa pierzi 3 kilograme de grasime intr-o luna si datoria unui antrenament consecvent pui la loc 3 kilograme sub forma de masa musculara, acest lucru ar trebui sa te bucure.

Nu arunca echipamentul de sport, nu renunta la antrenamente, esti pe drumul cel bun.

Te asteptam la sala!

0

About the Author:

  Related Posts

Add a Comment