ANTRENOR PERSONAL – O NECESITATE

Posted by:

Din fericire din ce in ce mai multe persoane incep sa se preocupe de propria sanatate. Atentia se indreapta atat catre alimentatie, hidratare dar si catre partea legata de miscare. Si acum lucrurile se diferentiaza. Iti doresti miscare de intretinere sau pur si simplu pentru ca iti place miscarea si intotdeauna ai reusit in ciuda programului incarcat sa o incluzi in programul tau, sau faci msicare pentru ca ai inceput o dieta, pentru ca ai probleme de santate sau pentru ca asa ti-a fost recomandat.

In acest al doilea caz recomandam un antrenor personal.

De ce?

Pentru ca este specializat, pentru ca toate cunostintele lui sunt indreptate catre ceea ce ai tu nevoie, intelege efortul fizic si stie sa adapteze programul in functie nde fiecare persoana in parte.

Pe langa faptul ca are ca disupune de acel know how legat de cunsotinte, stie si cum sa motiveze, sa te ajute sa-ti depasesti limitele, sa ajungi la acel nivel la care singur cu siguranta nu ai fi reusit.

Ce inseamna un program cu un antrenor personal?

Inseamna in primul rand incalzire. Nicio ora de fitness  nu incepe fara 10 minute d eincalzire prin care efectiv iti “avertizezi” muschii, iti pregatesti articulatiile. Sedinte se incheie cu 10 minute de stretching, iar continutul, partea principala este structurata in functie de obiectivul clientului si de nivelul de pregatire.

De ce este nevoie de o evaluare initiala?

Deoarece antrenorul trebuie sa te cunoasca, sa-ti cunoasca limitele, problemele de santate. El va afla si ce obiective ai tu de fapt, cel fel de abordare ai in ceea ce priveste alimentatia, si de asemenea are loc si o masurare initiala in ceea ce priveste cenimetri, kilograme, masa musculara sau grasime corporala.

Ce trebuie sa faci inainte de antrenament?

Sa fii odihnit, sa mamanci sanatos cu o ora, doua inainte de antrenament. De asemenea, dupa antrenament trebui sa te hranesti dupa aproximativ o ora si sa te odinesti. Suntem constienti ca viata cotidiana nu permite respectarea unor reguli stricte de igiena sau odihna, dar atunci cand iti doresti cu adevarat santate si stare de bine trebuie sa stii sa faci o serie de compromisuri si sa te abati de la niste tabieturi mai putin sanatoase.

Pana la urma tot acest program cu un antrenor persnal tine de comunicare, de percepere si intelgere a unor probleme legate de propria santate de a respecta regului, facute special si exclusiv pentru tine.

La Complex Sportiv Comesad iti punem la dispozitie toate aceste facilitati. Vino!

0

About the Author:

  Related Posts

Add a Comment