7 BENEFICII ALE FITNESS-ULUI

Posted by:

Sa faci sport deja nu mai este o moda, un trend, este o necesitate. Stam din ce in ce mai mult timp la birou, avem din ce in ce mai putin contact cu aerul curat sau cu miscarea.

Si atunci, indicat ar fi sa-ti gasesti o ora pe zi pe care sa ti-o dedici in intregime, sa faci miscare sa te bucuri de beneficiile pe care le are sportul asupra mintii si asupra trupului.

Iata 7 din nenumaratele beneficii pe care le are fitness-ul asupa ta.

1. Ajuta la concentrare. Exercitiile de fitness sunt extrem de apreciate deoarece iti dezvolta armonios trupul, il tonifica, dar dezvolta in acelasi timp si concentrarea, cei care practica acest sport devin mai dedicati si organizati. Viata celor care il practica se schimba in bine din toate punctele de vedere.

2. Daca practici fitness vei avea un somn mai profund si mai linistitor. Exercitiile fizice regulate contribuie la tranzitia intre ciclurile si fazele de somn, le face sa fienaturale si mai fine, astfel calitatea somnului este implicit mai buna. Inlatura stresul, astfel incat vei deveni mult mai relaxat.

3. Fitnes-ul regleaza tranzitul intenstinal. Persoanele care practica sport isi consolideaza muschii corpului, isi imbunatatesc postura, starea de bine si automat si tranzitul intestinal. Sedentarismul este dusmanul sanatatii, al sistemului cardiovascular dar si al sistemului digestiv.

4. Iti sporeste vointa. Atunci cand faci sport creste numarul endorfinelor iar starea de spirit va fi una prefecta. Cei care au un stil de viata mai putin sanatos, care fumeaza sau consuma alcool vor scapa treptat de aceste obiceiuri care le afecteaza sanatatea.

5. Creste libidoul. Cand faci sport te simti bine, si asta se vede. capeti mai multa incredere in tine, organismul tau functioneaza la capacitati maxime.

6. Esti mai creativ. Asa cum spuneam mai sus, atunci cand faci sport esti mult mai concentrat, iar aceasta stare te ajuta sa descoperi la tine, la cei din jur sau chiar in lumea in care traiesti lucruri noi si frumoase.

7. Arati si te simti mai bine. Cand practici un sport, corpul tau sufera modificari, devine mai armonios, iar tu vezi si simti acest lucru…. iti place. iar cand iti place ce vezi in oglinda, lucrurile se schimba radical, viata ta se schimba radical.

Nu subestima puterea sportului.

Vino!

0

About the Author:

  Related Posts

Add a Comment